Smartlog v3 » Ole Ersgaard » Det handler om balance.
Opret egen blog | Næste blog »

Det handler om balance.

8. Dec 2009 18:58, 4180

Det handler om balance.
Ole K. Ersgaard. anmelder bogen Det handler om balance.

Britta Olsson debuterer som forfatter med bogen – Det handler om balance.
 

Det er en praktisk bog og den er let læselig. Den giver indsigt i hvad stress er, de forskellige former for stress, hvordan faresignalerne opfanges og erkendes og hvordan stress efterfølgende håndteres. Bogen er forsynet med flere praktiske redskaber til brug for stresshåndteringen og opbygning af øget selvværd. På den måde kan bogen være med til at hjælpe, så den stressramte kan få et liv i balance. Bogen henvender sig til alle aldersgrupper og således også til teenagere og andre unge. Og den henvender sig ikke kun til stressramte og pårørende. Værktøjerne er nemlig også anvendelige for personer, der har behov for at opbygge et øget selvværd.
Britta Olsson har selv været stressramt. Ikke bare i lettere grad, men været oppe i det, der i bogen benævnes det højrøde/sorte felt. Det betyder, at kunne dø af stress! Hun kommer også ind på, hvilken indvirkning stress kan få på selvopfattelsen, selvtilliden og selvværdet.
 

Britta Olsson delagtiggør læseren i hendes egen historie. Og den er hudløs ærlig. Den indeholder bl.a. en uforstående chef i forbindelse med hendes egen farlige stress og dermed helbredsmæssige situation.
Iflg. Statens Institut for Folkesundhed koster en stressramt medarbejder arbejdsgiveren mellem ½ - 4 millioner kr.  
I stedet for omgående at igangsætte den nødvendige faglige hjælp, kvitterer chefen med en fyreseddel 1½ år efter, hun har lagt kortene på bordet omkring sin helbredsmæssige situation.
 

Britta Olsson har selv gennemført kuren, er efterfølgende blevet stresscoach og har i dag et liv i balance. Kuren virker.

Ole K. Ersgaard. er virksomhedskonsulent og bl.a. uddannet erhvervsøkonom MDM. PD samt i NLP og coaching.

Arkiv

Relaterede